Als ik een aquarium op maat bestel kan ik dan alles kiezen?

Als u bij Strijker aquarium een aquarium op maat laat bouwen dan is het ook maatwerk. Wij werken niet volgens een checklist, kaders of mogelijkheden maar kijken naar uw wensen. Een aquarium op maat kiest u tenslotte omdat iets anders wilt dan standaard of gebonden bent aan specifieke eigenschappen of kenmerken. Wij hanteren eigenlijk maar 1 criterium en dat is zolang het technisch maar haalbaar is!

Wat is er dan allemaal mogelijk bij een aquarium op maat? 

Het antwoord is eigenlijk simpel: vrijwel alles. Wil een aquarium op maat wat net wat hoger of breder is dan standaard, geen probleem. Wilt u hem in standaard aquariumglas gebouwd hebben of toch in het extra heldere optic white glas? Zwart verlijmd of toch transparant, een rimless dus zonder stabilisatieranden open aquarium of toch gelijk met aangebouwde lichtkap. Wilt u droogkamers integreren voor het binnendoor laten lopen of toch een overloopsysteem voor uw bioloog of sump. U mag het zeggen, wilt u gaten laten boren tbv doorvoeren, alles poly laten slijpen: u mag het zeggen want een aquarium op maat bouwen nemen letterlijk, wij leveren het aquarium ook daadwerkelijk op maat.

Bouwen jullie alleen een aquarium op maat?

Ondanks dat onze specialiteit ligt bij het leveren van aquariums bouwen we ook vele andere projecten, hierbij kunnen we denken aan een homarium voor een restaurant, viswinkel of groothandels, een stolp (vitrine) voor een maquette of modelschip maar ook terrariums en knaagdierenverblijven vervaardig uit glas is ons niet vreemd. Sterker nog, ook hierin denken we graag mee. Wij gaan graag de uitdaging aan!

Kan ik bij jullie ook terecht voor een compleet aquariummeubel?

In tegenstelling tot veel collega’s leveren we al ruim 40 jaar aquariums op maat, in 1978 is strijker aquarium opgericht onder de naam Breijer als onderdeel van de toenmalige Breijer glashandel in Rotterdam. De glashandelaar kreeg steeds meer vraag naar het bouwen van volglas aquariums, dit als vervanging van de oude aquariums vervaardigd nog met stopverf. Hieruit hebben ze besloten om een winkel te openen aan de beijerlandselaan in Rotterdam waarbij de (toen nog de veelal handzamere aquariummaten) ook in de winkel gebouwd werden. Echter nam de verkoop en ook de afmetingen van de aquariums toe waardoor we het niet meer in onze winkel bouwen, we zijn tenslotte in een kelder gevestigd en de hoeveelheid aquarium en zeker ook de regelmatig grotere afmetingen maken het onpraktisch. Echter aangezien we beschikken over een zeer ruim gesorteerde winkel kunnen we u alles leveren aan apparatuur maar we hebben tevens meubelbouwers in dienst welke uw aquariummeubel uit massief hout kunnen bouwen zoals steiger hout, vuren, gespoten (watervast) mdf maar ook uit misschien wel 100 jaar ouden eiken wagondelen..... Bent u op zoek naar een industrieel of gewoon onverwoestbaar aquariummeubel dan kunt u ervoor kiezen om deze te laten vervaardigen uit (gepoedercoat) of in het geval van zeewater zelfs rvs aquariumframe welke we vervolgens weer kunnen afwerken met een lacobel (gekleurd glas), dibond (de verbeterde versie van formica – een soort dunne trespa) of juist combineren met massief hout. Als uw (droom) aquarium op maat super strak uitgevoerd moet worden met pushdeuren of juist met schuifdeuren omdat dit praktischer is of toch klassief met mooie messing greepjes..... Al lijkt het dat al die keuzes  het er misschien niet makkelijker op maakt is het tegendeel waar: wij leveren uw aquarium op maat, zeg ons wat u wil en wij gaan aan de slag voor u!

© 2018 - 2024 Strijker aquarium | sitemap | rss