We krijgen regelmatig vragen hoe we aan onze vissen komen en of we deze zelf kweken. Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, wij kweken nagenoeg niks (alleen per ongeluk of voor de fun) en kopen al onze siervissen in.

Hiervoor hebben we verschillende inkoopkanalen in de loop der jaren opgebouwd waardoor wij het ruimste assortiment siervissen met de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs kunnen aanbieden. Zoals met elk product geldt is dit eigenlijk (jammer genoeg) ook met siervissen. Elke leverancier heeft zijn specialisme waardoor het ene visje bij de een net iets mooier is dan bij de andere. Dit is niet alleen voor de importeurs in europa maar ook uit de verschillende gebieden waar de vissen worden gevangen en verzorgt. siervis groothandel

De voornamelijk Nederlandse en Duitse groothandels betrekken hun vissen via de door hun geselecteerde kwekers en importeren een gedeelte uit het wild. Deze groothandels zorgen ervoor dat deze vissen reeds een rustperiode (quarantaine) hebben gehad alvorens ze weer verzonden worden naar de winkels. Dit zijn veelal vissen welke al snel geschikt zijn voor de verkoop na aankomst in de winkel aangezien deze reeds een quarantaine periode achter de rug hebben en gewoon geschikt zijn voor het houden op de waterwaardes zoals het leidingnet ons deze biedt (uitzonderingen uiteraard daar gehouden).

Discus Stendker kopenOok zijn er kwekerijen welke direct aan de aquariumspeciaalzaak leveren. Stendker is hiervan misschien wel het duidelijkste voorbeeld. Hun Discuskwekerij is inmiddels een merk geworden. Dit alles doordat ze de kwaliteit garanderen en zodoende de naam Stendker discusvissen gelijk staat aan goede kwaliteits discusvissen voor een scherpe prijs. Wij importeren ze dan ook al jaren direct vanuit de kwekerijen van Stendker zelf, zonder tussenstops om zo maximale kwaliteit te kunnen garanderen. Discusvis Stendker

Tevens worden er steeds meer vissen gekweekt in Tsjechië, de kostprijs ligt hier stukken lager per gekweekte vis en de afstand is "slechts" een nachtje rijden. Waar vroeger de aquariumvissen vanuit oa Tsjechië nog wel eens te wensen overliet zijn er nu diverse kwekers welke de kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Wij krijgen dan ook om de week een levering nakweekvissen direct vanuit Tsjechië geleverd.

En dan hebben we natuurlijk nog de wildvang vissen, volgens vele aquarianen dieronvriendelijk en onnodig. Het tegendeel is veelal waar, waar er vroeger nog wel eens hele gebieden leeg gevist werden wordt hier nu veel verstandiger mee omgegaan. Voor hele dorpen is dit tenslotte hun kostwinning en zijn stropers allerminst welkom. Ook in deze gebieden heeft men geleerd hoe ze optimaal kunnen profiteren van hun leefgebied en hoe ze door dit optimaal te onderhouden en te respecteren dit  nog  generaties lang kunnen voortzetten. De wildvang siervissen draagt vaak bij aan de optimale leefconditie van de vissen en voorkomt dat de bevolking overgaat tot boskap of mijnen wat een veel grotere impact heeft op de natuur.

De siervissen welke we importeren vanuit buiten Europa geven wij na deze lange reis eerst een rust/ quarantaineperiode waarna ze pas in de verkoop komen. Hier voorkomen we mee dat vissen eventuele meegnomen ziektes verder ontwikkelen of gaan ontwikkelen doordat ze te snel aan aan teveel stress worden blootgesteld. (stress is tenslotte hoofdoorzaak nr1 van siervisziekten)

Iedereen mag uiteraard zijn eigen mening hebben hierover, wij importeren regelmatig direct en indirect (via groothandels) aquariumvissen om een zo breed mogelijk aanbod kwaliteitsvissen te kunnen bieden. 

Siervissen importeren

Wellicht leuk om eens te bekijken is de documentaire welke er gemaakt is (rondom de corona/ covid periode) omtrend de wildvang van siervissen in Brazilië. Hierin komen verschillende partijen aan het woord waardoor u een duidelijker beeld krijgt wat er schuil gaat achter de export/ import van wildvang siervissen. Deze documentaire is mede tot stand gebracht door siervisgroothandel Ruinemans aquarium, (1 van) de grootste siervisgroothandels van Europa en uiteraard al oneindig lang 1 van de leveranciers van Strijker aquarium.

Let op, het is opgedeelt in 10 korte delen welke te bekijken zijn via Youtube.

© 2018 - 2024 Strijker aquarium | sitemap | rss