• Pvc lichtkap op maat
    Pvc lichtkap op maat

    Op het moment dat u een losse lichtkap wenst voor u (nieuwe) aquarium van een bewezen materiaal dan kunt u altijd kiezen om dit te laten maken in de speciale machine waarna deze het op de gewenste maat maakt. Aan de voorzijde…

Dankzij ons uitgebreid machinepark kunnen wij alle al onze constructies en bewerkingen in eigen beheer uitvoeren. Mede mogelijk door onze innovatieve machines die afgestemd zijn voor deze verfijnde bewerkingen.

Lichtkap op maat maken

Enkele jaren geleden hebben we een machine op maat laten bouwen met een lengte van 7 meter. De bedoeling van de bouw hiervan was om waterbestendige PVC lichtkappen te bouwen voor bovenop aquaria.

De machine werkt vol automatisch, de medewerker geeft de maatvoering (lengte x breedte van de lichtkap) in de computer, deze gaat vervolgens de maatvoeringen omzetten naar zaagsneden. Op de machine worden geëxtrudeerde PVC profielen gelegd die vervolgens vacuüm worden getrokken. De zaag gaat dan in actie en gaat een mooie 45° - 45° graden hoek zagen aan beide kanten. Uiteindelijk kan het profiel dan dicht geklapt worden als een rechthoekig kader waardoor je een mooie strakke hoek hebt ipv een hoek welke verlijmd is uit twee delen.

Lichtkap maatwerk kopen

Bovenop het aquarium kunnen optioneel Dibond (gekleurd aluminium) afdekplaten met een PVC vingergat voorzien worden of een pvc kleppendeksel met een alumiunium middenstuk, deze deksels doen veel denken zoals Juwel ze maakt voor hun aquariums, echter is ons middenstuk van aluminium en niet voorzien van verlichting maar een vlak profiel. Welke deksels je voorkeur ook heeft, ze zijn licht van gewicht en zeewater bestendig, de afdekplaten worden steeds zodanig gemaakt dat ze in verschillende delen worden gemaakt (+/- 50 cm breed). Een verlichting armatuur (LED) kan ook makkelijk in de lichtkap gemonteerd worden.

Belangrijk om te weten:

- In de lichtkap worden meestal  2 kabelgaten (links en rechts) in de achterkant gemaakt (bekabeling, slangen,...) deze zijn standaard 40 mm in diameter.

- Om condenswater in de lichtkap (en bij de verlichting) te minimaliseren adviseren wij in de deksels verluchtingsroosters te laten maken.

- De lichtkap is een opzet principe dwz dat de kap een rand heeft van 3 cm die vervolgens het aquarium overlapt, hiermee kan u de waterstand en versteviging strippen wegwerken.

 

Uitvoering & kleur

 

U kan kiezen tussen een open lichtkap aan de bovenzijde of een gesloten lichtkap met afdekplaten. Hieronder kan u de 5 verschillende kleuren vinden waarin we de lichtkap kunnen uitvoeren. Donker eik, licht eik, zwart, wit en grijs.

Pvc lichtkap op maat kleuren

© 2018 - 2024 Strijker aquarium | sitemap | rss