• Juwel balk High-Lite 70 cm
  Juwel balk High-Lite 70 cm

  Juwel balk High-Lite 70 cm, 2x28 Watt

  € 144,95 € 99,95
 • JBL Starter t8 tl-lampen
  JBL Starter t8 tl-lampen

  Gaan u t8 tl-lampen niet meer soepel aan en blijven ze langer doorflikkeren bij het opstarten dan is waarschijnlijk u starter defect (aan het raken).

  Uiteraard is het gebruik van op tijd vervangen lampen een must voor een ideale…

  € 4,95
 • Juwel tl doppen T5
  Juwel tl doppen T5

  Juwel pak à 2 PVC ring, High-Lite T5

  € 8,95
 • Aqua nova NSL 300 zwevende lichtkap
  Aqua nova NSL 300 zwevende lichtkap

  Aqua nova NSL 30cm zwevende lichtkap

  € 34,95

Tl buizen voor het aquarium hebben een heuse relovutie meegemaakt de laatste jaren, werd er vroeger nog gebruik gemaakt van de hele dikke T12 (38mm) tl-buizen waarbij de zogenoemde Triton gedraaide tl-lampen het neusje van de zalm waren zijn deze inmiddels helemaal niet meer verkrijgbaar voor het aquarium (je ziet ze nog wel eens boven oude zonnebanken).

Momenteel wordt er nog gebruik gemaakt van de zgn T8 (26mm) tl verlichting en T5 (15mm) lampen in het aquarium. Bij Strijker aquarium kunt u beide soorten aquariumverlichting nog steeds online bestellen of kopen in onze winkel. De T5 lampen zijn inmiddels al zo'n 15-20 jaar de opvolger van de tradiotionele T5 verlichting echter bieden we beide soorten nog steeds aan al zal deze langzaam maar zeker moeilijker verkrijgbaar worden. De T5 verlichting heeft dan ook een hoger rendement dan de minder zuinige T8 lampen.

Sinds enkele jaren met de intrede van de ledverlichting zie je ook dat de t5 verlichting langzaam maar zeker minder gangbaar wordt.

Waar de oude T8 verlichting nog gebruik maakte van een starter en aparte voorschakelapparaat VSA (dat zware metalen blok) en soms nog een condensator is de nieuwe standaard een electronische VSA, wat eigenlijk niet meer dan een printplaatje is. Het grote voordeel is dat de tl-verlichting flikkervrij aangaat, de EVSA minder warmte genereerd en dus energiezuiniger. Echter is veelal kapot ook gelijk onbruikbaar waar voorheen een reperatie relatief eenvoudig uitvoerbaar was. T5 verlichting is echter altijd met een EVSA aangestuurd.

Ookal doet de Led verlichting steeds meer haar intrede met alle voordelen van dien toch blijven vele aquariumhouders kiezen voor tl verlichting boven hun aquarium vanwege de brede kleurenspectrums en daarbij behorende groeirendementen welke je veelal alleen nog bij de wat betere/ duurdere led verlichting aantreft.

© 2018 - 2024 Strijker aquarium | sitemap | rss