per pagina
    1 - 30 van 42 resultaten
  • 1
  • 2

Het begin van de aquariumhobby begint met het kopen juiste aquarium.

Hiervoor zijn vele factoren bepalend, zo is de beschikbare ruimte maar ook de benodigde ruimte een belangrijke factor, ook is het belangrijk om rekening te houden met het biotoop/ inrichting en de daarbij benodigde apparatuur. Daarnaast mogen we de minstens zo belangrijke factoren zoals budget en smaak niet vergeten worden.

Op het moment dat we hierin de eerste overwegingen hebben gemaakt dienen we te kijken welke aquariums er binnen uw mogelijkheden vallen. 

Strijker aquarium levert hierin een ruim aanbod van de gerenomeerde aquariumfabrikanten zoals Juwel, Aquatlantis, Eheim, Oase, Dennerle, Biorb, HS enz enz.

Tevens leveren we maatwerkaquariums, hierbij denken we niet in de standaard aangeboden keuzes van een aquarium op maat maar naar uw wensen. Wij werken dan ook niet met checklisten maar stellen het aquarium geheel naar UW wensen samen. Zolang het technisch (verantwoord) haalbaar is zullen wij er alles aan doen om zo uw droomaquarium te leveren.

Het is belangrijk om rekening te houden met het gewicht van een aquarium. Als niet direct een onderkast bij het aquarium wordt gekocht, dient bij aankoop achteraf speciaal op de stabiliteit van de kast te worden gelet. Deze moet bijzonder stabiel zijn.

Bovendien moet worden gelet op de belastbaarheid van de opstelplek en op het gewicht van het geplande aquarium. Dit moet bovendien niet worden onderschat omdat een aquarium incl. inhoud en water echt zwaar kan worden. De inhoud wordt als volgt berekend: hoogte x breedte x diepte in cm/1000. De inhoud wordt vermenigvuldigd met 1,3 om het gewicht van het ingerichte aquarium te schatten.

Voorbeeld meter-aquarium: 100 x 40 x 40 cm/1000 = 160 l inhoud x 1,3 = ca. 208 kg

© 2018 - 2024 Strijker aquarium | sitemap | rss