Houd het water van uw aquarium zuiver met een BiOrb filter.

Een BiOrb filter schoonmaken, is een fluitje van een cent.

Urenlang bezig zijn met het onderhouden van uw aquarium hoort tot het verleden met het speciaal ontwikkelde BiOrb filter systeem dat het water van uw aquarium automatisch zuivert. Alle BiOrb aquariums hebben een filter op de bodem van het aquarium. Daar vestigen zich de afvalstoffen op natuurlijke wijze. Simpel gezegd, het BiOrb filter werkt waar het meest moet worden gefilterd. Een BiOrb aquarium is ontwikkeld voor mensen zonder ervaring, met weinig kennis kunt u een BiOrb toch goed onderhouden. 

Houd uw aquarium helder en schoon met de BiOrb filter want een BiOrb filter maakt het verschil.


Het door lucht gedreven BiOrb filter systeem zorgt steeds voor een krachtige waterstroom en een constant bewegend wateroppervlak. Dit onderhoudt de zuurstofverzadiging. De circulatie van het water zorgt ervoor dat alle afval in het filter terecht komt en trekt het afval door de keramische filtermedia waar de natuurlijke biologische filtratie de gifstoffen absorbeert. Eventueel achtergebleven afval blijft vastzitten in de spons van de BiOrb filter.

Het water stroomt vervolgens door kiezelsteentjes en natuurlijke stabilisatoren om giftige stoffen te verwijderen en de pH-niveaus constant te houden. Het schone water wordt voorzien van zuurstof terwijl het terugstroomt in de bubbelzuil om de cyclus te herhalen.

Doordat het filter systeem zo goed reinigt, heeft het aquarium niet per sé levende planten nodig om voor de reiniging en kunt u gerust sierplanten gebruiken. 

Een BiOrb filter onderhouden is a piece of cake, super eenvoudig maar enorm belangrijk. Dit intelligente systeem zorgt er bovendien voor dat er maar een aantal handelingen nodig zijn om een gezond en helder aquarium te behouden. De biologische, chemische en mechanische filtering gebeurt via de BiOrb filter op de bodem van het aquarium.

Afhankelijk van onder andere het aantal aquariumbewoners in de bak moet het BiOrb filter tussen de vier en zes weken worden vervangen. Als u de filter niet op tijd vervangt, gaat de kwaliteit van het water in uw aquarium achteruit en krijgt u last van algen. De goede bacteriën blijven na het vervangen van het filter in het aquarium.

Met de BiOrb service kit kunt u de BiOrb filter gemakkelijk schoonmaken. De kit bevat naast de filter cartridge met een mousse voor chemische filtering ook een reinigingsdoekje met een ruwe en een zachte kant voor het schoonmaken van acryl, een zakje waterconditioner en een zakje Biological Booster. Een dag voordat u de BiOrb filter cartridge gaat vervangen, mengt u de waterconditioner met een emmer water. Als het water is verschoond en de BiOrb filter cartridge is vervangen mag de Biological Booster in het aquarium gegooid worden. Maak ondertussen ook de bubbelzuil schoon.

Naast de BiOrb filter bevat een BiOrb aquarium ook keramische filter kiezel die het biologisch filteroppervlak verruimt. Deze kiezel kan bij het schoonmaken gewoon afgespoeld worden onder de kraan en weer op de bodem van het aquarium gelegd worden. Er zijn verschillende soorten decoratieve kiezelstenen verkrijgbaar voor de vormgeving van uw aquarium bodem geheel te kiezen volgens uw eigen smaak.

Zoals u ziet, hoeft u geen aquarium expert te zijn om een BiOrb aquarium te onderhouden.

Heeft u toebehoren nodig voor uw BiOrb aquarium, stap dan een binnen bij Strijker Aquarium. Wij hebben een ruim assortiment producten om uw BiOrb aquarium schoon te houden.

© 2018 - 2024 Strijker aquarium | sitemap | rss