Aquarium filter kopen, is het begin van een goede waterbalans.


Welke aquarium filter kopen voor uw specifieke aquarium?


 Misschien vraagt u zich af waarom een aquarium filter kopen zo belangrijk is en of het wel nodig is dat u er een aanschaft voor uw aquarium.

Vissen scheiden net als andere dieren stoffen af zoals bijvoorbeeld uitwerpselen en dat afval komt in het water terecht. Het filter vangt dit vuil op en zorgt dat het water blijft circuleren. Het draagt bij tot een gezonde balans in het aquarium.

Een aquarium filter kopen is dus van cruciaal belang, u heeft deze nodig om het water in uw aquarium in een toestand te houden die geschikt is voor de bewoners die er in leven. Bovendien dragen de stromingen van het water, door het filter tot stand gebracht, bij tot een gelijke verdeling van de temperatuur in de bak en verhogen ze het zuurstofgehalte.

Er bestaan verschillende soorten filters en een aquarium filter kopen, houdt in dat u goed nadenkt over wat geschikt is voor uw specifieke aquarium en natuurlijk over wat u zelf graag wil.

Het eerste dat u zich moet afvragen bij een aquarium filter kopen, is: wil ik een interne of een externe filter? De ene wordt in het aquarium geïnstalleerd en de andere aan de buitenkant. Ze worden allebei gekoppeld aan het water door een slangsysteem.

Ten tweede moet u bij een aquarium filter kopen nadenken over het soort zuivering. Zo is er de mechanische zuivering waarbij het water door een soort spons, een vlies of een ander filtermedium gaat en waardoor het water wordt schoongemaakt.

Bij het biologische zuiveringssysteem, wordt het organisch afval verwerkt in nitraten, die de planten vervolgens verteren. Deze filter dient dus voornamelijk om de bacteriecultuur in de bak te bevorderen. Hiervoor worden bijvoorbeeld keramiek of beter nog Siporax pijpjes gebruikt.

Vervolgens kunt u een aquarium filter kopen die chemisch zuivert, wat inhoudt dat de watersamenstelling wordt gereguleerd. Hierbij dienen actieve kool of nitraat/ fosfaat opnemende harsen als filtermedium. Deze filtermedia verwijderen ongewenste stoffen, die o.a. algen veroorzaken, uit het water.

Deze verwijderen enorm snel ammonium, nitraat en organisch afval en zuiveren uw aquarium in een hoog tempo.

Bij de aankoop van een filter moet u rekening houden met formaat, kracht en model van het aquarium. U kunt een kleine soort aquarium filter kopen voor ondiepe bakken of potfilters die geschikt zijn voor bakken die een inhoud hebben van meer dan 1000 liter.

Een aquarium filter kopen, doet u door na te denken over het soort aquarium dat u heeft en het volume ervan. Als er veel bewoners zijn in uw aquarium is een aquarium filter kopen van het externe soort de beste keuze. Als er veel waterplanten aanwezig zijn, ga dan voor een filter die elk uur het volledige volume van het aquarium minimaal reinigt.

Naast alle soorten zijn er natuurlijk een heel aantal merken op de markt. Een aquarium filter kopen, kan goedkoop maar ook een stuk duurder zijn. Die keuze hangt af van uw budget.

Kortom een aquarium filter kopen is van groot belang om uw aquarium in balans te houden en zuiver. Zonder een aquarium filter zijn de vissen en planten maar een kort leven gegeven. 

© 2018 - 2024 Strijker aquarium | sitemap | rss