Wij vinden de natuur heel belangrijk zoals u wellicht zult begrijpen, de natuur is niet alleen onze passie en genieten ervan door in ons aquariums te kijken maar verdienen we ook ons geld mee waardoor we ons waar mogelijk inzetten om de grondstoffen te sparen.

Wij verpakken al onze aquariumvissen in een milieuvriendelijk speciaal ontwikkeld aquariumvis transport zakje, deze zakje zijn tevens voorzien van een rond lopende bodem om zo de vissen minder kans te bieden om klem te komen te zitten in een hoekje tijdens transport. Om de stress en temperatuursschommelingen te reduceren verpakken we ze vervolgens in krantenpapier, dit krantenpapier geven we nog een extra leven alvorens u ze aanbiedt bij uw afvalverwerker als "oud papier" waarna het vervolgens weer gerecycled kan worden tot ......

De tempex transport boxen waarin de vissen bij ons aangeleverd worden en waarin ze geimporteerd worden doen we ook hergebruiken. Bij aankoop van grotere hoeveelheden vissen en/ of het vervoer over grotere afstanden zoals België, Amsterdam, Groningen enz. geven we u graag zo'n box mee waardoor de vissen zo comfortabel mogelijk de reis maken. Uiteraard kan u na gebruik deze box bij ons retourneren of zelf gebruiken als koelbox of ander doel. Tevens doen we alle overgebleven dozen retourneren aan onze leveranciers zodat ook jun ze weer kunnen hergebruiken. Dit reduceert sterk de vervangingsvraag waardoor het milieu minder belast wordt maar ook de kosten geminimaliseerd. Online aquariumspullen versturen

 

Nu we ook veel pakketten mogen versturen hebben we er tevens voor gekozen om onze pakketten in gebruikte verpakkingsmaterialen te versturen. Wij maken hierbij gebruik van de materialen zoals deze gebruikt worden door onze leveranciers om ze vervolgens te hergebruiken als bescherming/ verpakking voor uw bestelling. Het kan hierdoor voorkomen dat een doos welke u van ons ontvangt iets beschadigd is met een oude sticker oid, dit doet niks af aan de inhoud en vertrouwen er dan ook op dat u dit niet als negatief ervaart en zo ook uw steentje wilt bijdragen. Wij verzenden inmiddels al onze pakketten in gebruikte dozen met bijbehorende opvulmaterialen.

Als u in onze winkel uw aankopen doet hebben wij de mogelijkheid tot aankoop (5 cent) van gerecycelde plastic tasjes indien u uw eigen tas vergeten bent. Wij hebben gekozen voor plastic tasjes ipv de milieuvriendelijkere papieren aangezien we veel met water werken en mocht onverhoopt er iets vocht lekken vanuit een zakje planten of vissen dan zouden aangekochte benodigdheden of nog erger de vissen kunnen vallen. Dit kan uiteraard niet de bedoeling zijn en dierenwelzijn staat hierin bij ons voorop. Uiteraard kunt u vervolgens dit tasje thuis wellicht nog eens hergebruiken of bij het plactic afval ter recycling aanbieden.

Op deze manier proberen wij ook ons steentje bij te dragen aan een beter milieu, elk steentje is er tenslotte 1.......

 

© 2018 - 2024 Strijker aquarium | sitemap | rss