Bij Strijker aquarium vinden we het belangrijk om verder te kijken dan onze kelder (waar onze winkel gevestigd is) maar ook te kijken waar we ons steentje kunnen bijdragen in de omgeving. 

  • Strijker aquarium is al jaren sponsor van de voetbalvereniging BZC Zuiderpark. Deze voetbalclub langs de vaanweg nabij de ahoy biedt al jaren de jeugd van Rotterdam een vertrouwde omgeving voor een balletje trappen. Vanaf de vaanweg is dan ook het reclamebord van Strijker aquarium zichtbaar. 

 

  • Ook sponsoren we Beat Duchenne, het zal je maar gebeuren: de ziekte van Duchenne is een erfelijke spierziekte die vrijwel alleen bij jongens voorkomt. Van alle jongens die jaarlijks worden geboren, hebben er ongeveer 25 Duchenne. De eerste symptomen zijn al snel zichtbaar, de kindjes hebben weinig kracht in hun benen. Later wordt ook de kracht in de andere spieren minder, tot uiteindelijk de ademhalingsspieren en ook het hart worden aangetast. De jongens zijn vaak rond hun tiende al op een rolstoel aangewezen en krijgen rond hun twintigste Beat Duchenneademhalingsondersteuning. De levensverwachting is laag, slechts bij uitzondering worden mannen met Duchenne ouder dan veertig jaar. Stichting Beat Duchenne wil met het opgehaalde geld onderzoeken ondersteunen zodat deze vreselijke, progressieve spierziekte vertraagd of gestopt kunnen worden. Daarnaast zal de stichting regionaal patiënten (financieel) ondersteunen en helpen waar mogelijk. Stichting Beat Duchenne wil test -en goedkeuringsprocessen met betrekking tot een toekomstig werkend medicijn versnellen, ook willen ze bewustwording creëren bij iedereen die geen weet heeft van deze nog ongeneeslijke, onbekende en fatale spierziekte, Strijker aquarium draagt daar uiteraard graag zijn steentje aan bij.

 

  • Een leuke hobby begint bij de jeugd. We hebben dan ook met diverse scholen uit de omgeving een goed contact waarbij we regelmatig een schoolklas ontvangen voor een "praktijkles". Zo mogen we leerlingen van Da Costa basischool Rotterdam ontvangen maar ook van de praktijkschool 't wellantcollege tot aan de studentenvereniging Neptunis.

Stage lopen aquariumwinkelUiteraard openen we niet alleen onze deuren voor praktijklessen van scholen maar bieden we elk jaar ook de mogelijkheid aan stagiaires om praktijkervaring op te doen binnen ons bedrijf. Zo krijgen we studenten van zowel handelsopleidingen (met een hobbymatige interesse in aquaria) als een Dierengerelateerde opleiding. Zo hadden we in 2020/2021 ook een stagaire welke leerde voor paraveterinair.

 

  • Uiteraard doen we nog veel meer....., zo denken we graag mee binnen de "denktank" van de branchevereniging Dibevo om in samenwerking met de dierenbescherming een Happy Vis-winkelconcept te ontwikkelen waarbij het vissenwelzijn geoptimaliseerd kan worden, geven we graag onze input binnen de winkeliersvereniging en hebben al diverse keren met onze kennis de dierenambulance mogen voorzien van informatie.
© 2018 - 2024 Strijker aquarium | sitemap | rss