Gezond en helder aquariumwater met de Oase filter.

Het verschil tussen een interne en externe Oase filter.

Een goede Oase filter die probleemloos werkt is een cadeautje voor iedere aquarium liefhebber. Wie wilt nu niet genieten van het prachtige onderwaterwereld uitzicht. Bij dat beeld horen natuurlijk geen dode vissen, algen en kapotte planten bij. Een aquarium opbouwen is een committent waar veel tijd en hard werk in zit. Wanneer er plots algen ontstaan in uw aquarium of dode vissen ronddrijven is dit natuurlijk een grote teleurstelling. Echter, is het onderhouden van uw aquarium een zo net  grote commitment als er een bouwen. Een Oase filter is onmisbaar om uw aquarium in een ecologische evenwicht te houden. De Oase filter zorgt ervoor dat voerresten, plantendelen, uitwerpselen en andere verontreinigen verwijderd worden uit het aquariumwater. Een goede Oase filter zorgt ervoor dat uw aquarium gezond blijft voor levende organisme zoals de vissen die er wonen en de planten die er groeien. De Oase filter breekt bacteriën in het water af en behoud alle gezonde bacteriën die voordelig zijn voor voor uw vissen, planten en waterkwaliteit. Kortom, waterkwaliteit is niet alleen essentieel voor een aquarium houder, maar ook voor de aquarium bewoners. Heeft u plotseling last van algen dan betekend dit dat de waterkwaliteit niet meer optimaal is. Dit kan verschillende oorzaken hebben maar meestal is het schoonmaken van de Oase filter voldoende om de filter zijn werk te laten doen. Een goede zuurstofverhouding en watercirculatie kan daarbij ook helpen.  

Hoe kiest u nu een passende Oase filter voor uw aquarium uit? Voor de basis bij het uitkiezen van een geschikte Oase filter moet u eerst weten hoe groot uw aquarium is en hoeveel watervolume erin zit. Een filter moet dag en nacht blijven lopen om de waterkwaliteit in uw aquarium te waarborgen. Een goede kwaliteit Oase filter moet dan ook geluidsarm zijn voor wanneer uw aquarium bijvoorbeeld in de woonkamer staat of op kantoor. Daarna kunt u kiezen of u een interne filter of een externe filter wilt gaan gebruiken. Een interne filter wordt in de bak geplaatst en is geschikt voor kleine aquariums tot 200 liter. Een externe filter wordt, zoals de naam al zegt, buiten de bak geplaatst. Een externe Oase filter is geschikt voor aquariums met een watervolume vanaf 54 liter. Een voorbeeld is dat de externe filter makkelijk toegankelijk is aangezien deze niet in het basin wordt geplaatst. Een externe Oase filter kunt u daarnaast ook goed verstoppen in een onderkast als uw aquarium daarover beschikt. Gaat u een filter vervangen met een nieuwe filter? Zorg er dan voor dat de nieuwe filter minimaal twee weken synchroon loopt met de oude filter. Vervang dus niet direct de oude filter. Zo kunnen er zich voldoende micro-organismen ontwikkelen voordat ze de afbraak van nitriet en ammoniak in het aquarium aankunnen. Voor zowel de interne als de externe filters geldt dat een regelmatige schoonmaakbeurt en vervanging van onderdelen een langdurige prestatie waarborgen en dus een top waterkwaliteit voor uw aquarium.

Houdt bij het uitkiezen van een filter er ook rekening mee of u een zoetwater,- of zoutwater aquarium heeft. U kunt zich laten adviseren bij Strijker aquarium welk filter het beste is voor uw en de leefomgeving in uw aquarium.

 

© 2018 - 2024 Strijker aquarium | sitemap | rss