UV-C filters

De ontwikkelingen op het gebied van apparaten voor het aquarium staat nooit stil. De meeste liefhebbers zijn goed bekend met de mechanische en biologische filters voor het aquarium, maar er is een nieuwe manier van filteren ontwikkeld die veel extra problemen op kan lossen. De UV-C filters zijn echter geen vervanging van het huidige systeem, maar worden voornamelijk als aanvulling gebruikt. De UV-C filters moeten voor de bestaande filters geplaatst worden om zo een optimaal effect te kunnen bereiken in jouw aquarium. UV-C straling is geen straling die we op aarde tegenkomen, het is een straling vanuit de ruimte die gebruikt kan worden om problemen in het aquarium te voorkomen.

De werking van UV-C filters 

UV-C filter zijn speciale filters waar het water doorheen stroomt. In het filter zelf wordt het water beschenen met UV-C licht, waardoor veel micro-organismen gedood worden. Het is tevens een handige manier om zweefalgen uit het aquariumwater te filteren en voorkomt de verspreiding van draadalgen. Handig om als preventief middel in te zetten, naast dat het filter veel ziekteverwekkers uit het water haalt.

Hierdoor zorgen de UV-C filters ook voor helder water in het aquarium. Vertroebeling door bacteriegroei in het water komt minder snel voor en verkleuring van het water zal niet of nauwelijks voorkomen in aquaria met een UV-C filter. Deze zijn uiteraard direct online te bestellen op de website van Strijker aquarium, de aquariumspeciaalzaak waar je alle onderdelen en benodigdheden voor jouw aquarium vindt tegen scherpe prijzen, met een ruim assortiment voor elke liefhebber.

© 2018 - 2024 Strijker aquarium | sitemap | rss