Jbl co2 diffuser aanschaffen co2 voor aquarium kopen

Wat is een jbl co2 diffuser  

Een jbl co2 diffuser zorgt ervoor dat het toegevoegde co2 vermengd raakt met het water in het aquarium. Een diffuser is dus altijd het laatste onderdeel van het co2systeem. Er zijn verschillende jbl co2 diffuser beschikbaar op de markt zo is er een jbl co2 diffuser wat binnen het aquarium zelf zit en zo het co2 loslaat aan het water of een diffuser die te plaatsen is op de filterslang. Hieronder is dan ook per jbl co2 diffuser uitgelegd wat het doet en wat de verschillen hierin zijn. Het algemene doel van een co2 diffuser is een betere opname van co2 in een aquarium. Met een betere/hogere opname van het co2 in het aquarium bespaar je kosten (co2 zelf). Ook bevorder je door een betere opname van het co2 de planten groei. Een betere opname betekend nou eenmaal meer rendement van het co2 systeem.

JBL co diffusor kopenJbl co2 diffuser in het aquarium te plaatsen

Een jbl co2 diffuser wat in het aquarium bevind word vaak gebruikt bij de wat kleinere aquariums ook wel nano aquariums genoemd. Deze jbl co2 diffuser is dan ook gemaakt van glas hierdoor straalt deze diffuser vaak klasse uit wat mensen met een nano aquarium vaak op prijs stellen. Deze diffuser heeft een keramische steen wat de diffuser in tegenstelling tot een co2 flipper/ladder gelijkmatiger verdeelt in het aquariumwater. Deze co2 diffuser is aan te sluiten op normaal co2 slang. Ook co2 slang is opgenomen in het assortiment van jbl. Bij een diffuser wat in het aquarium bevind zoals de JBLProflora Taifun P is het wel raadzaam om naast deze diffuser ook een losse bellenteller, een reactor en een bellenteller aan te schaffen. Op deze manier maakt u optimaal gebruik van uw jbl co2 diffuser en zorgt u ervoor dat er geen water het co2 slang in loopt.

Jbl co2 diffuser buiten het aquarium

JBL co2 tussen slang filterZoals eerder verteld is het ook een mogelijkheid om een jbl co2 diffuser buiten het aquarium te hangen dit is het geval bij de jbl pro flora direct. Deze is in drie uitvoeringen verkrijgbaar de versie die geschikt is voor aquariumslang met de afmetingen 12/16, 16/22 en 19/25. Deze diffuser heeft een aantal andere voordelen. Doordat de diffuser rechtstreeks op het filterslang is aangesloten na het filter heeft het co2 langer de tijd om opgenomen te worden in het water. Op deze manier bespaar je tot wel 20 procent van het co2. Ook beschikt deze diffuser over een bellenteller en een terugloopbeveiliging op deze manier bespaart deze co2 diffuser een reactor, een bellenteller en een terugslagventiel. Wel dient de diffuser zo recht mogelijk te staan om de afleesbaarheid van de bellenteller te vergemakkelijken. 

Welke diffuser moet ik kiezen.

Welke diffuser u neemt is volledig afhankelijk van de wensen die u heeft, en de eisen die u stelt aan het co2 systeem. Bij Strijker Aquarium informeren we u graag meer over de verschillende mogelijkheden op het gebied van een co2 diffuser of over een andere (co2 gerelateerde) vraag.

© 2018 - 2024 Strijker aquarium | sitemap | rss