Aquarium decoratie hout: Hout als natuurlijk materiaal. Aquarium decoratie hout, Decoratie hout zorgt voor een natuurlijke uitstraling


Welke soorten decoratie hout voor uw aquarium bestaan er eigenlijk?

Aquarium decoratie hout is zeer populair onder de liefhebbers aangezien het een natuurlijk materiaal is. Het ziet er niet alleen natuurlijk uit, maar decoratie hout blijft ook trouw aan de echte omgeving van de aquariumvissen en planten. Ongeacht welk gebied of welke regio u wilt nabootsen, er zal altijd drijfhout zijn in de natuurlijke omgeving. Decoratie hout kan zorgen voor een schitterend effect in uw aquarium en op deze manier kunt u creatief aan de slag om uw aquarium helemaal naar wens aan te kleden.

Decoratie hout heeft tevens een paar voordelen tegenover andere soorten decoratie materialen. Het is de bedoeling dat het hout op zijn plaats blijft en hierdoor is decoratie hout geschikt voor uw aquarium aangezien het makkelijk te verlijmen is. Decoratie hout is vaak sterk vertakt waardoor er extra schuilplaatsen ontstaan voor uw aquariumdieren. Zo maak je bijvoorbeeld kleine ruimtes waar alleen de kleinere aquariumdieren kunnen komen. Deze zullen dan minder stress ervaren, wat ten goede komt voor uw aquarium. Decoratief hout is een handige afzetplaats voor visseneitjes en zal een goede hechtingsbodem zijn voor verschillende aquariumplanten. Tevens is het makkelijker om schoon te maken en zal het geen negatieve effecten hebben voor het aquariumwater wanneer het speciaal is klaar gemaakt voor het aquarium. Hierdoor weet je dat aquarium decoratie hout altijd een goede keuze zal zijn.

Er zijn verschillende soorten decoratie hout te vinden voor het aquarium. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Niet elke soort is geschikt voor uw aquarium, dus doe hier goed onderzoek naar.

Driftwood kopen onlineKienhout bevindt zich onder de meest voorkomende decoratie hout soort. Eigenlijk is kienhout geen houtsoort, maar een verzamelnaam voor takken en stronken, naaldbomen, loofbomen, savanne, of mangrove die onder een dikke laag van natte en zure veen hebben gelegen. Door deze veenlaag is kienhout vaak erg vuil. Het hout zit meestal vol met bacteries, turfresten en schimmels en zal goed schoongemaakt moeten worden voor je ermee aan de slag gaat in uw aquarium. Bent u opzoek naar een eigenzinnige look, kijk dan eens naar wortelhout (ook wel spiderwood genoemd). Deze soort hout heeft zijn eigenaardige naam te danken aan het feit dat deze soort meestal met de wortels naar onder terechtkomt en zodoende een beetje op een spin lijkt. Het hout is van Chinese origine en is lichtbruin van kleur met soms een rode schijn erover en heeft veel dunne worteltakken. Tevens is deze soort perfect geschikt als u opzoek bent naar een goede voedselbron voor uw aquariumdiertjes. Mangrove hout of ook wel driftwood genoemd is een zwaardere soort hout en heeft de neiging om eerst te drijven voor het naar de bodem zakt. Dit vermijd je door het hout eerst in een bak met water te laten weken voor een tijdje. Het kan een bruine kleur afgeven aan uw aquriumwater. U kunt dit vermijden door het hout eerst te laten koken zodat de looistoffen worden afgegeven tijdens het kookproces en het aquariumwater dan minder zal verkleuren. Deze soort is in verschillende vormen en maten te vinden en hierdoor geschikt voor zowel kleine als grotere aquaria. De zwaarste houtsoort dat gebruikt wordt voor aquariums is mopani hout. Het heeft vaker een lichtere kleur en het voordeel is dat deze meteen naar de bodem zal zakken.

© 2018 - 2024 Strijker aquarium | sitemap | rss