Oase aquarium filter nodig? Ontdek hier de verschillende soorten.


Past er interne- of externe Oase aquarium filter bij uw aquarium.

Een gezond aquarium dankzij de Oase aquarium filter. Voor een aquarium liefhebber is er niets zo belangrijk als een mooie en helder aquarium waarin de vissen en plant een gezond leven kunnen leiden. Daarom is voor hen een goed functionerende Oase aquarium filter een must have.

Zowel interne- als externe Oase aquarium filters zijn gemaakt om het onderwaterleven van uw aquariumbewoners aangenaam te maken door het ecosysteem in evenwicht te houden. Oase aquarium filters reinigen het water door mechanische en biologische filtratie. De mechanische filtratie verwijdert het los drijvende grove vuil zoals ontlasting van de vissen. De biologische filtratie verwijdert de rest van het afval doordat bacteriën zich vast zetten op het filtermateriaal en zich voeden zich met afvalstoffen.

Een externe Oase aquarium filter is geschikt voor aquariums vanaf 54 liter. Deze filter heeft een lange retentietijd, een groot filtervermogen en is gemakkelijk in het onderhoud. Voor kleine aquariums is er de FiltoSmart 60 die laag is in energieverbruik en een stille werking heeft. Voor een middelgroot aquarium heeft u meer aan de Oase aquarium filter FiltoSmart 100, 200 & 300 of de FiltoSmart Thermo 100, 200 & 300. Deze laatste is inclusief verwarming en wordt geleverd met een complete set zodat u snel aan de slag kunt. De versies 200 & 300 zijn bovendien voorzien van een comfortabele draaggreep. Wilt u een optimale combinatie van biologische en mechanische filtering dan is er de Oase aquarium filter, BioMaster/BioMaster Thermo. Een nieuwe generatie Oase aquarium filter. Deze is voorzien van een gemakkelijk schoon te maken voorfilter en ook weer verkrijgbaar met of zonder verwarming. Hij zorgt voor perfecte waterkwaliteit door een filter die bestaat uit Hel-X en filtermousses. Het afsluitmechanisme en de veiligheidsvergrendeling voorkomen dat er water vrijkomt bij het wegnemen van de voorfilter. Geleverd met complete set.

De interne Oase aquarium filter is de oplossing als u een klein aquarium bezit. Het filter wordt in het aquarium geplaatst en is geschikt voor bakken tot 200 liter. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kweek-, quarantaine, en garnalenbakken. De filtering gebeurt in verschillende fasen, door mechanische en biologische processen. De Oase aquarium filter Bio Compact is zo’n interne filter effectief voor kleine ruimtes en met een individueel regelbare hoeveelheid waterstroom. Geleverd als set dus direct klaar voor gebruik.

Goed verborgen en gemakkelijk schoon te maken is de BioPlus 50, 100 of 200 en de BioPlus Thermo 50, 100 of 200 waarbij alleen de filterschuim wordt verwijderd voor bacterie vriendelijke reiniging. Door de magneethouder kunt u hem er makkelijk afnemen. Verder een flexibele wissel tussen uitstroombuizen en wateruitlaat voor een goede beweging van het wateroppervlak. Met of zonder regelbare verwarming.

Voor de Oase aquarium filter zijn verschillende soorten sets van filtermousses verkrijgbaar. De filtermousses voor de FiltoSmart die de bacteriën ideale omstandigheden biedt om zich te nestelen. Filtermousses voor de BioMaster voor biologische filtering, met inbegrip van voorfilter mousses. Filtermousses voor de BioCompact voor een helderzicht dankzij de Mechanisch-biologische reiniging en Filtermousses voor de BioPlus, extra groot met een fijn filtervlies zodat alle afval verdwijnt.

Wilt u de strijd aangaan met geel water gebruik dan actieve kool voor een effectieve filtering. Dit is een filtermateriaal met fosfaat wat de groei van algen tegengaat. Het zuivert het water door afvalstoffen op te nemen en een gele waas in het water wordt zonder problemen verwijderd.

© 2018 - 2024 Strijker aquarium | sitemap | rss