Aquarium hout: de voordelen en hoe u voorkomt dat aquarium hout drijft Aquarium hout online kopen


Als uw aquarium hout drijft komen deze tips goed van pas!

Waar is aquarium hout goed voor?

Uiteraard is aquarium hout erg mooi ter decoratie van uw aquarium, maar wist u dat aquarium hout nog andere voordelen heeft? Zo geeft u uw vissen een plaats om te schuilen, reduceert u de stresslevels van uw vissen, vergroot u het geluksgevoel, is het een handige plaats voor visseneitjes, is het gezond voor vissen en verlaagt het de pH van uw aquarium. Er zijn zelfs meervallen die ervan eten. Genoeg redenen om uw aquarium te decoreren met wat aquarium hout dus.

Alleen na aanschaf van een mooi stuk hout blijkt dat uw aquarium hout drijft aan het wateroppervlak. Dit is uiteraard niet handig en het kan uw vissen en planten beschadigen. Gelukkig zijn er veel makkelijke oplossingen als aquarium hout drijft.

Hieronder volgen een aantal tips waarmee u kunt voorkomen dat uw aquarium hout drijft.

Kienhout in aquarium inrichtenZo kunt u het hout vastbinden. Wanneer uw aquarium hout drijft, kunt u het hout vastbinden. Zorg dat u een goed ankerpunt heeft om het aan te bevestigen. Indien u geen ankerpunt heeft kunt u hiervoor een grote platte steen of een decoratiestuk gebruiken. Een andere oplossing is het vastlijmen van het hout. Ook hiervoor is een ankerpunt noodzakelijk. U kunt het bijvoorbeeld vastlijmen aan de bodem van het aquarium of wederom aan een steen. U kunt hiervoor het beste een platte steen gebruiken. Het is belangrijk dat u hier speciale vis-vriendelijke lijm voor gebruikt, die geen toxische stoffen bevat. Hiermee voorkomt u dat uw vissen ziek worden. Uiteraard vindt u deze gewoon bij Strijker aquarium in het assortiment

Een andere manier om te voorkomen dat uw aquarium hout drijft is door het hout te verzwaren. U kunt dit doen door bovenop het hout een zware steen te plaatsen. Zorg ervoor dat de steen goed op zijn plek ligt. U voorkomt hiermee dat de steen verschuift, waardoor het hout alsnog naar het oppervlak drijft. Een losliggende steen en een stuk drijvend hout kunnen uw vissen ook verwonden. Wanneer uw aquarium hout drijft kunt u ook een gat boren in het hout. Het zal dan zich makkelijker kunnen volzuigen met water diep in de kern. Aquarium hout is niet bewerkt is met een coating oid en kan zodoende het aquariumwater absorberen en zich hiermee verzadigen.Aquariumhout kopen U kunt er dan ook voor kiezen om het hout een aantal dagen vooraf te laten verzadigen in water. Het hout zuigt het water op, waardoor het zwaarder wordt en zinkt. Zet iets op het hout, zodat het compleet onder water staat tijdens het weken. Het weken van het hout zorgt er ook voor dat tannines uit het hout worden gezeefd. Tannines kunnen het water verkleuren en kunnen het water iets aanzuren. Als u de tannines ook wil verwijderen, moet u het water om de dag vervangen en over aquariumkool filteren. Er bestaat ook speciaal kienhout dat speciaal is voorbehandeld voor aquariums. Dit aquarium hout is reeds verzadigd en drijft hierdoor niet. En; des te zwaarder, des te kleiner de kans dat uw aquarium hout drijft! De laatste tip wanneer het aquarium hout drijft is door wat gaten in plexiglas te boren. Daarna boort u gaten in het hout en bindt u het vast aan het plexiglas met vislijn, vervolgens legt u het plexiglas onder het grind. Zorgt u dus ervoor dat u het juiste aquarium hout koopt. Om te voorkomen dat uw aquarium hout drijft bij het inrichten, is het daarom erg belangrijk dat u het juiste hout aanschaft en hierbij de juiste voorzorgsmaatregelen treft.

© 2018 - 2024 Strijker aquarium | sitemap | rss