Het kopen van onderdelen Eheim proffesional 4 begint hier

U heeft een Eheim filter gekocht vanwege de enorme betrouwbaarheid en het gebruiksgemak maar dit moet natuurlijk wel zo blijven. Eheim heeft ervoor gekozen om veel onderdelen Eheim proffesioneel 4 te gebruiken zoals deze gebruikt zijn in zijn voortganger: iets wat goed is hoef je tenslotte niet te veranderen. Het grootste verschil zit dan ook in de extenderknop welke als bypass fungeert en open gezet kan worden als het filter capaciteit verlies maar nog niet schoongemaakt kan worden door andere verplichtingen. Zo blijft de optimale stroming behouden en neemt de weerstand en dus slijtage aan de bewegende delen af. Een aquariumfilter maakt vele duizenden omwentelingen per uur en hierdoor kan er wel eens iets kapot gaan of slijten. Elke keer bij het openen en sluiten van de pot worden de afsluitrubbers belast. Het openen en sluiten van de kranen kan er door vuil de adapter intern beschadigd raken, we moeten dus goed zorgen voor onze onderdelen Eheim proffesional 4.

onderdelen eheim proffesional 4Het onderhouden van de onderdelen Eheim proffesional 4

Bij het onderhoud van het aquariumfilter denken de meeste mensen aan het schoonmaken en indien nodig het vervangen van het filtermateriaal. Slechts weinigen staan er bij stil dat ook de slangen naar mate van de tijd intern vuil worden en gereinigd dienen te worden maar ook door de invloed van licht en het water wat er doorstroomd slijten de slangen zelf. Het moet raar lopen als de aquariumslangen welke bij de onderdelen Eheim proffesional 4 scheuren of gaan lekken echter worden ze ook stugger waardoor ze minder goed kunnen aansluiten op de aansluitstukken en juist op deze punten komt extra kracht te staan als we het filter onder het aquarium wegnemen of deze reinigen. Hetzelfde geldt voor de afsluitrubbers, deze gaan zelden tussen de onderhoudsbeurten door lekken maar veelal enkele uren na het schoonmaken van het filter. Het rubber heeft zich opnieuw moeten zetten waardoor haarscheurtjes open zijn komen te liggen en door de uitdroging (ja, ook als deze continue in aanraking komt met het water) kan deze eventuele minuscule oneffenheden minder goed opvullen. Op het zicht ziet een versleten afsluitring er nog goed uit, pas op het moment dat hij los wordt gehaald en maximaal uitgerekt dan kan de staat pas echt worden vastgesteld. Doe deze bij elke schoonmaakbeurt inspuiten met Eheim siliconenspray om de levensduur en hem op tijd preventief vervangen door de benodigde onderdelen Eheim proffesional 4. Ook het motorische deel van het filter vraagt onderhoud, naast het schoonmaken van het filterhuis dient u ook de rotor, rotoras en de daarbij behorende rubbertjes te controleren op slijtage. Belangrijk hierbij is te weten dat als u de as in de onderste rubber in het spoelhuis stopt je hem maar met moeite kan ronddraaien, ditzelfde dient het geval te zijn als je het asje in het rubbertje in de rotordeksel stopt. Mocht deze het asje niet meer voldoende steun bieden dan deze sneller breken of de rotor schade toebrengen. Tevens ontstaat de kans dat het filter minder capaciteit krijgt en hiermee andere onderdelen Eheim proffesional 4 schade toebrengt. Veelal zijn dergelijke reguliere onderdelen relatief goedkoop en eenvoudig te vervangen.

Welke onderdelen Eheim proffesional 4 vallen binnen de garantie? Eheim proffesional 4 parts

Volgens de richtlijnen kunnen we kortweg stellen dat alle onderdelen Eheim proffesional 4 welke door fabrieksfouten mankementen vertonen en binnen de garantieperiode vallen, door Eheim vervangen of gerepareerd worden. Uiteraard zijn hieraan wel weer de nodige voorwaarden aan gesteld, zo mag het onderdeel geen slijtageonderdeel zijn (zoals rubbertjes en bewegende delen) en niet defect geraakt zijn door (mechanische) schade van buitenaf zoals een pot welke gebroken is doordat deze gevallen is. Bij Strijker aquarium streven we ernaar zoveel mogelijk klanten te helpen zonder aanspraak te moeten maken op de garantie van Eheim, indien we het filter namelijk moeten opsturen is deze langere tijd onderweg, dit terwijl wij zelf gebruikmakend van de volgens voorschriften onderdelen Eheim proffesional 4 kunnen leveren en repareren waardoor het filter veelal dezelfde dag al weer werkend onder het aquarium geplaatst kan worden. U betaald in deze situaties uitsluitend de onderdelen en normaliter kunnen we de montage als service voor u verrichten.

© 2018 - 2024 Strijker aquarium | sitemap | rss