Oase Biomaster buitenfilter, het meest gebruiksvriendelijke aquariumfilter.

Met een Oase Biomaster koopt u het meest doordachte filtersysteem.

Met het kopen van een Oase Biomaster buitenfilter voor uw aquarium koopt u een in Duitsland ontwikkeld filtersysteem waarbij er alles aan is gedaan om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Dit alles resulteert erin dat het filter minimaal onderhoud vraagt, speciaal ontwikkeld adaptersysteem met automatisch sluitende kranen, een eenvoudig uitneembaar Oase biomastervoorfilter, geïntegreerde verwarming bij de Thermo versie: allemaal standaard opties om het gemak en rendement maximaal te maken. Tevens is het Europees vervaardigde filter gemaakt van kwaliteitsmaterialen wat de levensduur ten goede komt. Het is dan ook niet voor niks dat Oase op al haar buitenfilters 4 jaar garantie verleend. En mocht er onverhoopt dan toch iets kapot gaan, de losse onderdelen zijn gewoon na te bestellen in de webshop van Strijker aquarium.

Waarom een mechanisch voorfilter in de Oase Biomaster?

Al jaren wordt er door diverse fabrikanten opties aangeboden in de vorm van losse voorfilters, echter de ingenieurs van Oase doen het anders. Bij de ontwikkeling van de Oase Biomaster is er niet gekeken wat standaard is maar hoe het zou moeten zijn. Door het mechanische voorfilter direct in het filter te integreren en deze los uitneembaar te maken hoeft u niks meer los bij te bestellen of te kopen. Als u het filter uitschakelt en de geïntegreerde kranen dicht zet kunt u het voorfilter uit het filtersysteem uitnemen zonder het gehele filter te hoeven openen waarmee u het biologisch evenwicht van uw filter nadelig beïnvloed. Vervolgens loopt u met het voorfilter naar de wasbak, spoelt de sponsen uit en plaatst het voorfilter terug op zijn plek. Zet vervolgens de kranen weer open en druk enkele malen op de automatische ontluchtingsknop op het voorfilter en de stekker mag weer in het stopcontact. Het (voor)filter is binnen 5 minuten schoongemaakt en zorgt ervoor dat het filtersysteem zelf met al haar bacteriën bij normaal gebruik minder dan 2 keer per jaar onderhoud behoeft.

Optimale verwarming met de geïntegreerde heater bij de Oase Biomaster Thermo

Oase biomaster thermoBij de meeste merken is een geïntegreerde verwarming in uw filter een kostbare optie, bij Oase denken ze hier anders over. De Oase Biomaster Thermo wordt standaard geleverd met een geïntegreerde heater welke uitneembaar is. Deze gepatenteerde Oase Heatup verwarming is nauwkeurig instelbaar op de gewenste temperatuur. Naast dat het optisch fraaier is om geen zichtbare verwarming in het aquarium te hebben zijn er belangrijkere voordelen. Vissen zijn koudbloedig en hiermee afhankelijk van hun omgevingstemperatuur. Het is hiermee belangrijk dat de vissen maar ook de planten constant voorzien worden van de meest optimale temperatuur. Door het water direct in het filter al te verwarmen wordt het verwarmde water gelijkmatiger in het aquarium verspreid en niet zoals de meeste verwarmingselementen verwarmen uit een hoek waardoor het water aan de andere kant van het aquarium zo maar enkele graden koeler kan zijn. Mocht u nu, om wat voor reden dan ook kiezen voor de Oase Biomaster zonder de thermo te kopen, wees gerust, u kunt er altijd achteraf nog voor kiezen om alsnog de Oase heatup verwarming in uw filter te integreren, dit uiteraard tegen een scherpe prijs aangezien de adapter standaard meegeleverd wordt en u slechts het losse Oase verwarmingselement kunt bestellen. De installatie hiervan is eenvoudig te doen en kunnen we indien gewenst ook voor u in onze winkel in Rotterdam doen.

Welke Oase Biomaster heb ik nodig voor mijn aquarium?

De Oase Biomaster potfilters worden geleverd in drie verschillende capaciteiten. Oase hanteert hiervoor de maximale filter bacterien opstartenaquariuminhoud als richtlijn. Zo kunt u kiezen voor de Oase Biomaster 250 / 350 / 600 of de thermo uitvoering eveneens in de 250 / 350 /600 liter uitvoeringen. Alle Oase filtersystemen worden standaard compleet geleverd met filtermateriaal en slangen waardoor u hem gelijk kunt aansluiten na levering. Om hem nog sneller biologisch op te starten adviseren wij filter bacteriën toe te voegen aan uw bestelling zodat u deze direct aan het filter kunt toevoegen voor een vliegende start.

© 2018 - 2024 Strijker aquarium | sitemap | rss