sam_1343

Aquarium meubels / maatwerk

Wat uw wensen ook zijn, wij zijn ervan overtuigd dat wij het kunnen leveren, onze aquariumwinkel is tenslotte ontstaan uit de vraag naar volglas aquariums (Strijker aquarium (vh Breijer) was een onderdeel van Breijer de glashandel)

Wij leveren naast de fabrieksaquariums van alle grote merken ook maatwerkaquariums welke geheel naar uw wens vervaardigd kunnen worden. Hierbij zijn onze aquariummeubels uniek in hun soort en uitsluitend verkrijgbaar bij Strijker aquarium. Uiteraard kunnen we ook maatwerk aquariums leveren van onze collega aquariumbouwers.

Zodoende kunnen aquaria leveren in elke maat en vorm zolang dit technisch haalbaar is.

Naast het standaard volglazen aquarium welke voorzien kan worden van verschillende opties zoals de hoeken poly geslepen afgewerkt, zwart of transparant verlijmd, voorzien van doorvoer/ overlopen of gebruikmakend van optic-white glas (extra helder,aanrader bij zeewateraquariums) kunnen wij u ook een op maat gemaakt onderstel en lichtkap leveren.

Dit kan bestaan uit een metalen frame desgewenst afgewerkt met een formica beplating maar ook afgewerkt worden in de door u gewenste (massieve) houtsoort in de kleurtint die u wenst. Hiervoor kunt u een bestaand meubeldeurtje aanleveren welke in de werkplaats gedupliceerd (kleur, houtnerf, profiel/ stijl enz) wordt zodat uw aquariummeubel naadloos aansluit bij uw overige meubelstukken. Het makkelijkste is hiervoor langs te komen in onze winkel (waar nodig/ mogelijk met een foto van het interieur) zodat we samen tot het door uw gewenste aquarium kunnen komen.

!

Maatwerk: Steiger houten meubels

Maatwerk: Massief houten meubels op kleur gebracht

Maatwerk: Massief donker eiken aquariums

Maatwerk: Licht eiken aquariummeubels

Maatwerk: Massief noten aquariums

Maatwerk: Formica / trespa aquariums op metalen frame

Een formica/ trespa aquarium is een afwerking die zéér bekend is in de aquariumwereld. Het is een volkern plaat met een decoratieve print op één zijde.

Met behulp van de nodige machines en onze ervaren specialisten, werken we het geheel af tot een mooi aquarium met een strak design. We bieden onbeperkte mogelijkheden aan. “U bepaalt het design, wij doen de rest!” Bekijk ook onze uitgebreide kleurenkaart waarin u de gewenste afwerkingskleur in terug kan vinden. Het bijbehorend meubel kan ook door ons vervaardigd worden. We bieden hier talrijke opties voor aan. Het meubel kan voorzien worden van push deuren voor een strak design, schuifdeuren of een afneembaar front. Met behulp van onze CNC machine frezen wij alle frontpanelen uit één geheel. Zodat het geheel mooi op elkaar aansluit. Standaard voorzien we het aquarium aan de bovenkant met een PVC kleppendeksel. Dit systeem werkt zeer praktisch en is onderhoudsvriendelijk. Het kleppendeksel bestaat uit een lichtgewicht 3 mm kunstofplaat en een aluminium draagrail waarin de verlichting bevestigd kan worden. Op aanvraag kunnen er ook formica afdekplaten op het aquarium voorzien worden.

Maatwerk: aquarium vinyl bekleed

Het vinyl aquarium is een erkend afwerkingsmateriaal in de aquariumwereld en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Prijs kwaliteit is een vinyl aquarium en melamine (houten) meubel de goedkoopste afwerking uit ons assortiment.
Vinyl is een sterke decoratieve kuntstoffolie waarmee het aquarium wordt afgekleed met een boven-en onderboord inclusief de afdekplaten. Het meubel wordt vervaardigd uit melamine hout (18 mm dikte vezelplaat met een melamine toplaag op beide zijde). Een vinyl aquarium is perfect geschikt voor een zoetwater aquarium. Standaard voorzien we het aquarium aan de bovenkant met vinyl afdekplaten. Een optie is nog altijd het PVC-kleppendeksel systeem wat zéér onderhoudsvriendelijk is. We beschikken over de juiste color match voor uw aquarium en meubel. Op deze pagina vindt u alvast enkele mooie voorbeelden van een melamine meubel gecombineerd met een vinyl aquarium. TIP: In plaats van een vinyl bovenboord kunnen we deze ook als optie vervangen door een mooie PVC verlichtingscover (lichtkap).

Maatwerk: Lacobel - gekleurd hoogglans glas

Een lacobel aquarium is één eye-catcher in ieders huis. Het is een hoogglans afwerkingsmateriaal voor een oogverblindend eindresultaat. Lacobel is 4 mm gekleurd glas dat op geïmpregneerde wijze geverfd is en dat vervolgens hoogglans resulteert.
Met behulp van technologische machines worden alle stukken lacobel machinaal geslepen die op het aquarium en meubel verlijmd zijn. Het aquarium wordt voorzien van een bovenboord die +/- 10 cm hoog is. Het meubel wordt in afwerking hoger opgetrokken zodanig dat deze de grindlijst van het aquarium bedekt. Voor een modern design is lacobel een echte aanrader. Dit prachtig, levendig materiaal tovert je omgeving om tot een zeer mooie uitstraling. Standaard voorzien we het aquarium aan de bovenkant met een PVC kleppendeksel. Dit systeem werkt zeer praktisch en is onderhoudsvriendelijk. Het kleppendeksel bestaande uit 3 mm lichtgewicht kunstofplaten en een aluminium draagrail waarin de verlichting bevestigd kan worden. Op aanvraag kunnen er ook lacobel afdekplaten op het aquarium voorzien worden. Het meubel is verkrijgbaar met push deuren voor een strakke look, schuifdeuren of een afneembaar front.

Maatwerk: Dibond aquarium

Een dibond aquarium is een goede keuze voor een modern aquarium en meubel. Dibond is een sandwichplaat met een aluminium top en bodemlaag die in verschillende kleuren te verkrijgen zijn. Het is een materiaal dat goed bewerkbaar is. Het is zeewater bestendig en onderhoudsvriendelijk.
Dankzij onze machines kunnen we het plaatmateriaal mooi in verstek zagen voor een strak geheel. U bent verzekerd van een elegant en kwalitatief geheel dat naar uw wensen is samengesteld. Het geheel bestaat uit hoogwaardig en duurzaam materiaal waarop wij een lange levensduur garanderen. Natuurlijk hoort bij uw dibond aquarium ook een dibond meubel. Met behulp van onze computergestuurde CNC frezen wij alle frontpanelen uit één geheel zodat het mooi op elkaar wordt afgestemd. Standaard voorzien we het aquarium aan de bovenkant met dibond afdekplaten, hierdoor krijgen we een strak geheel. Op aanvraag kunnen we het aquarium aan de bovenkant met een PVC kleppendeksel voorzien. Het meubel is verkrijgbaar met: push deuren voor een strakke look, en schuifdeuren of een afneembaar front.

Maatwerk: Sump / biologisch filter

Voor een optimaal functionerend en helder aquarium is een filtratie één van de belangrijkste punten. De filter is meestal onderverdeeld in verschillende filter compartimenten die elk een bepaalde filtermassa bevatten. De filtermassa is belangrijk zodat de bacteriën zich kunnen vestigen in de filter.
Voor een optimaal functionerend en helder aquarium is een filtratie één van de belangrijkste punten. De filter is meestal onderverdeeld in verschillende filter compartimenten die elk een bepaalde filtermassa bevatten. De filtermassa is belangrijk zodat de bacteriën zich kunnen vestigen in de filter. We onderscheiden vier soorten filters: Bioloog, Sump, externe buitenfilter en de filter in het aquarium (intern). Een bioloog of sump zijn filters die onder het aquarium of in een andere ruimte worden geplaatst. Een sump wordt vernoemd voor een zeewater aquarium en een bioloog voor een zoetwater aquarium. Een bioloog is een biologische filter en is gebaseerd op het vermogen van positieve bacteriën die verantwoordelijk zijn voor het verwijderen negatieve bacteriën. Een bioloog is onderverdeeld in verschillende vakken en uitgerust met een geperforeerde plaat om de filtermassa op zijn plaats te houden. Als het water is gefilterd doorheen de verschillende vakken wordt het water terug in het aquarium gepompt. Je kan de techniek zoals: verwarmers, pompen en digitale meters ook in de bioloog verwerken. Verhouding watercapaciteit aquarium tot filter is 20 % van het aquarium volume. Een sump is het centraal punt voor de filtratie van een zeewater aquarium. Het is een zéér belangrijk onderdeel voor een goed functionerend aquarium. In een zeewater aquarium is het belangrijk dat je genoeg water volume hebt om stabiele waterwaardes te bekomen. Het is belangrijk dat je niet veel filtermassa in de sump plaatst, na verloop van tijd ga je “nitraatfabrieken” creëren (ophoping van afvalstoffen). De beste methode is een voorfilter in de sump te plaatsen (gafzak met houder), vervolgens wat levend steen zodat de bacteriën zich kunnen vestigen in de sump. En een goed functionerende eiwitafschuimer die de totale inhoud van het aquarium vlot kan filteren. Als laatst een krachtige opvoerpomp die het water terug pompt in het aquarium

Maatwerk: Schildpaddenaquarium

Strijker aquarium Rotterdam levert ook schildpadden aquarium op maat.
We zorgen voor de totale afwerking van uw schildpadden aquarium, het bijbehorend meubel en de juiste verlichting dat in de lichtkap geïntegreerd kan worden. U kan het aquarium en meubel afwerken in volgende materialen: vinyl, formica, lacobel of dibond. Dankzij ons uitgebreid assortiment in afwerking kunnen we inspelen op al uw wensen en behoeften. Het schildpadden aquarium kan ook voorzien worden van een eiland en/of trapje.

Maatwerk: Terrarium op maat

Ondanks dat onze specialiteit bij aquariums ligt kunnen we ook uw terrarium op maat vervaardigen volgens uw wensen.

U kan kiezen waar de aluminium ventilatiestroken worden geplaatst. Elk terrarium is voorzien van glazen schuifdeuren. Het terrarium is snel en makkelijk toegankelijk voor het onderhoud. Ook bieden wij de mogelijkheid om verlichting in het terrarium te verwerken. Er is ook de mogelijkheid om het terrarium te vergrendelen met een slot.

Maatwerk op locatie

Ons gespecialiseerd team doet ook verlijmingen ter plaatse. Speciale projecten die niet in ons atelier vervaardigd kunnen worden, kunnen ter plaatse worden gefabriceerd.
 De redenen van een verlijming ter plaatse zijn vaak: gewicht van het aquarium, past niet tussen deuropeningen, te groot etc… Met het team ter plaatse bouwen we het aquarium stuk voor stuk volgens normen. Verstevigd waar nodig en voorzien van de gewenste (afwerking) opties. Met behulp van onze automatische kitpistolen en de juiste siliconen bent u verzekerd van een waterdicht aquarium volgens normen. Het is ook aan te raden om bij verlijmingen ter plaatse een onderstel van Strijker aquarium aan te schaffen. Zo bent u verzekerd van een goede stabiliteit en draagkracht.

Aquatlantis aquarium

Eheim aquarium

Akvastabile aquarium

Juwel aquarium

Oase aquarium

Biorp aquarium

Superfish aquarium

Bioplast aquarium

Ciano aquarium