img_20160509_121244

Plantenafdeling

In onze geheel vernieuwde plantenafdeling bieden wij u een gevarieerd aanbod aquariumplanten aan zodat elk aquarium naar wens ingericht kan worden. Naast het reguliere aanbod hebben wij ook moederplanten, dit zijn planten welke rechtstreeks uit de kwekerijen komen en normaliter gebruikt worden om stekken af te halen. Een unieke kans om het aquarium te voorzien van grote, volgroeide planten.

Wat voor aquariuminrichting u ook heeft, wij hebben er de geschikte beplanting voor. Dit kan voor een nano aquarium zijn, een weelderig beplant (zgn nederlands aquarium) maar ook iemand die aan het aqua scaping doet of gewoon ene plant(je) zoekt voor in zijn/ haar koudwateraquarium.

Ook planten stellen eisen aan de verzorging en waterkwaliteit, de 1 is hierin wat sterker dan de andere maar basis hierin blijft de verlichting. Om het fotosynthese proces plaats te laten hebben hebben we in de basis licht nodig, het juiste licht. Dit kunnen we bereiken door gebruik te maken van de juiste aquarium tl-verlichting maar ook led verlichting kan hiervoor goed geschikt als er voor de juiste kleurtinten gekozen wordt. Op het moment dat er verlichting plaats heeft kan het fotosynthese proces van start gaan. De planten gaan assembleren en nemen co2, voedingsstoffen en afvalstoffen op en geven hiervoor zuurstof af. Op het moment dat u wilt dat uw planten beter (en dat is niet per definitie harder) gaan groeien dient u ze te voorzien van meer en betere voedingstoffen en waar nodig meer co2. Uw planten kunnen dan hogere rendementen behalen waardoor ze mooier en dieper van kleur zullen gaan tonen. Echter is een juist advies hierin van belang want het niet juist toepassen van 1 van de elementen kan een tegenovergesteld resultaat hebben.

Plantenvoeding vergelijken we vaak met de mens, we kunnen "normaal" eten voor een gemiddeld verbruik maar als we gezonder willen leven (en er dus beter uitzien/ voelen) hebben we betere/ gezondere voeding nodig. Willen we nog meer rendement hebben omdat we bijvoorbeeld gaan sporten dienen we nog betere voeding tot ons te nemen om tot betere resultaten te kunnen komen. Een fanatieke sporter welke zijn voeding niet aanpast zal nooit tot optimale resultaten kunnen komen, sterker nog, het kan afbreuk doen aan het lichaam. De keerzijde is natuurlijk dat we teveel voeding tot ons gaan nemen maar dit niet gaan verbruiken omdat we hiervoor de omstandigheden niet creƫren (sporten) of niet de juiste omstandigheden tot onze beschikking hebben, een goede/ schone lucht, de juiste temperatuur end waardoor we minder verbranden. Het is natuurlijk een beetje een rare vergelijking maar hetzelfde geldt natuurlijk voor onze planten in het aquarium als we het met een knipoog vertalen.....

Wij adviseren u graag wat voor u de beste mogelijkheden zijn, niet in alle gevallen is tenslotte meer beter!