thumbnailcah20sle

Koudwatervissen

Met de koudwatervissen hebben we het eigenlijk over de goudvissen met haar vele kweekvariateiten zoals de Sluierstaarten, Leeuwenkoppen, Ruykins welke er in verschillende kleurslagen zijn

Deze vissen dienen op kamertemperatuur gehouden te worden.

Tevens hebben we tijdens het vijverseizoen een (basis) assortiment vijvervissen met onder andere koikarpers. Indien u een specifieke vis zoekt is dit uiteraard altijd mogelijk op bestelling.

Goudvissen/ sluierstaarten in zijn vele vormen, voor velen was dit de eerste kennismaking met de aquariumliefhebberij, uiteraard terecht aangezien deze relatief makkelijk te houden vissen een kleurrijke verschijning zijn.

Ondanks dat ze relatief makkelijk te houden zijn neemt dit natuurlijk niet weg dat ze nog wel de juiste verzorging behoeven. Dit begint uiteraard met het aquarium, wij spreken van een aquarium aangezien dit het juiste verblijf voor deze vissen is,een viskom aanschouwen wij niet als een viswaardige omgeving. Aquariums zijn er in vele modellen en groottes, dit uiteraard afgestemd op de te houden vissen. Hou er altijd rekening mee dat goudvissen, sluierstaarten, leeuwenkoppen en alle andere variaties veelal nog een stuk groter groeien dan dat u ze koopt. Een goed verzorgde vis kan makkelijk de leeftijd van 10 jaar overscheiden.

Veel gemaakte fouten bij het houden van sluierstaarten is dat ze gevoerd worden met drijvend voedsel, aangezien het een gekweekte vis is waarbij kruisingen worden gedaan om tot bepaalde vormen/ kleuren te komen is een bekend fenomeen dat de zwemblaas van deze dieren gevoeliger is geworden. Indien ze met het eten vanaf het wateroppervlak lucht mee happen kan deze verstoord raken met als gevolg dat het evenwicht niet meer juist is en de vis onderste boven gaat zwemmen en het hem veel moeite kost om onder water te zwemmen. Een juist (langzaam zinkend) voer kan de kans op dergelijke problemen voorkomen.

Ondanks dat ze in onverwarmd water gehouden kunnen worden dienen temperatuurschommelingen tot een minimum gebracht te worden aangezien het wel koudbloedige dieren zijn en dus afhankelijk van hun omgeving. Let er ten aller tijde op dat er bij water verversingen altijd leidingwater welke voorzien is van de juiste waterbereiders op dezelfde temperatuur terug gedaan wordt als waar de vissen al in verblijven, een simpele aquarium temperatuurmeter biedt hierin uitkomst.