aquarium_fishes_free_screensaver_26810

Discusvissen

Ook onze discusvissen hebben wij een eigen afdeling gegeven aangezien deze vissen niet voor ieder aquarium geschikt zijn. Deze statige vissen vragen een wat hogere temperatuur welke zo rond de 28-30 graden dient te liggen. Wij hebben naast onze europese nakweek exemplaren ook een ruim assortiment vanuit de Stendker kwekerij op voorraad. Deze topkwaliteit vissen importeren we rechtstreeks bij Stendker in Duitsland om de prijs en kwaliteit te kunnen waarborgen. Al onze discusvissen worden gehouden op normaal (Rotterdams) leidingwater.

De discusvis hoort bij het soort van de bonte baars, komt oorspronkelijk uit het Amazonegebied in Zuid-Amerika en wordt ook graag de „koning van de zoetwateraquaristiek” genoemd. Discusvissen kunnen 15 jaar oud worden, een grootte van max. 21 centimeter bereiken en zijn met 2-2 ½ jaar volgroeid. De discusvis houdt van de gezelligheid van zijn soortgenoten (cichlidengedrag) en moet daarom hetzij als paartje (het paar moet echter al een grootte van minstens 14 centimeter hebben), hetzij in een groep van minstens tien dieren gehouden worden. Zijn natuurlijke habitat bestaat uit zandbodem en wortels, waaronder hij zich graag in een groep verbergt. Ook in een beplante aquarium voelt de discusvis zich zeer goed (dikwijls heeft hij daar een mooiere levensruimte dan in de vrije natuur).

Uiteraard kunnen discusvissen ook goed gehouden worden met andere vissen welke de hogere temperaturen verdragen, hierbij kan gedacht worden aan een scholenvisje als de kardinaaltetra maar ook roodneuszalmen doen het uitstekend tesamen met discusvissen. Op de bodem adviseren we altijd een groepje coydorassen in te zetten, al was het maar om het overtollige voer (discusvissen eten idealiter meermaals per dag) op te ruimen. Ook algeneters/ meervalachtige zijn goed bruikbaar. Hierbij kan gedacht worden aan Sturisoma's maar ook aan (L-nummer) meervallen zoals de welbekende L046, de zogenoemde zebrameerval. Let er altijd op als de discusvissen gaan kweken dat de huid van de discusvis voedingsstoffen gaat bevatten wat door sommige algeneters ook als voedzaam beschouwd kan worden met als gevolg een (zwaar) beschadigde discusvis.