16-kazutaka-murase-japan

Tropische zoetwatervissen

Met het ruimste assortiment tropische aquariumvissen van Rotterdam en omgeving hebben wij voor ieder wat wils. Tevens bieden wij elke week een nieuw visje aan tegen een ongekend lage prijs. Deze acties maken wij elke week bekend op onze Facebook pagina.

Een goed ingericht aquarium is afgestemd op elkaar, hierin zijn verschillende factoren van belang, hierin beginnen we met uw wens en verwachtingen. Dit wordt meestal mede bepaald door de inrichting van de ruimte. Ook kan er gekozen worden voor een biotoopaquarium waarin een gebied in de natuur nagebootst wordt of er gekozen wordt voor een specifieke vissoort. Aan de hand hiervan kan er gekozen worden voor de inrichting gebruikmakend van de gewenste decoratiemateriaal en planten.

Aan de hand hiervan kan de juiste visbezetting gekozen worden waarin we de wensen van de vissen voorop stellen, we willen tenslotte dat de vissen zich prettig voelen en hierdoor veelal beter tot hun recht komen (gezondere en beter op kleur zijnde vissen). Afhankelijk van de beschikbare (zwem)ruimte/ schutting kan er gekozen worden voor de vissen. Een scholenvisje voelt zich nu eenmaal prettiger in een groepje van 50 exemplaren dan in dat van 3 stuks. Gelet op de grootte van het aquarium dient hier een juist compromis gevonden te worden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor vissen die groter worden (en nee, ze passen zich niet aan op de grootte van het aquarium, ze kunnen wel groeiachterstanden oplopen door verslechterde omstandigheden maar dit mag niet het uitgangspunt zijn van onze liefhebberij), vissen die veel schuilmogelijkheden nodig hebben of juist veel zwemruimte. Ook dient er rekening gehouden te worden met territoriaal gedrag.

Om het aquarium optimaal te benutten dienen we alle waterlagen te voorzien van de juiste vissoort, hierdoor zitten de vissen elkaar minder in de weg en benutten en respecteren we de gewenste omstandigheden.

Uiteraard zullen wij u altijd voorzien van een passend en eerlijk advies en u hierin begeleiden om tot uw gewenst "levend schilderij" te kunnen komen. Een goed functionerend aquarium is een sierraad in uw (woon)kamer en onderhoudsvriendelijker.